Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2023

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nin Gazze Olayları Hakkındaki Açıklaması

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TİDKONSEY) üyeleri, Gazze’de meydana gelen olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Konsey üyeleri, Gazze’ye yönelik saldırıları ve İsrail’in işlediği insanlık suçlarını kınayarak, dünya kamuoyunu bu zulme ve hak ihlallerine duyarlı olmaya ve tepki göstermeye çağırdılar. Açıklamada, Gazze’deki olayların ciddiyeti vurgulanırken, adalet ve barışın tesis edilmesi için uluslararası toplumun sorumluluğuna dikkat çekildi. TİDKONSEY üyeleri, bu tür olayların sona erdirilmesi ve insani değerlerin korunması için uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yaparak, bu zorlu süreçte destek ve dayanışma çağrısında bulundular.