Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2022

Gösterim: 323

Tetova Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi Dekanı İbiş Kadriu ile İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Erasmus Öğrenci hareketliliği anlaşması için görüşme yapıldı

Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya TURAN Makedonya ve Sırbistan ziyaretlerinde bulundu. Erasmus kapsamında gerçekleştirilen bu ziyarette Tetova Üniversitesi Felsefe Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Ibish Kadriu ve Dekan Yardımcısı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Musa Musai ile görüşmelerde bulundu. Tetova Ünivesitesi, Felsefe Fakültesi, Doğu Filolojisi bölümü ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi arasında Erasmus kapsamında karşılıklı olarak öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği yanında eğitim iş birliği yapılması hususlarında görüş birliğine varılmıştır. Ayrıca bu anlaşmanın Üniversitelerin tüm fakülte ve bölümlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunda Rektörlük düzeyinde karşılıklı görüşmeler yapılması kararlaştırılmıştır.

Sırbistan ziyareti kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Sırbistan Eğitim Müşaviri Dr. Mehmet Yılmaz ile görüşmelerde bulunulmuştur. Ayrıca Belgrad Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında eğitim iş birliği ve Erasmus kapsamında öğretim elemanı, öğrenci değişimi anlaşmaları için görüşmeler yapılmış, iki üniversite arasında gerekli iş birliği anlaşmasının yapılması için gerekli kurulların çalışması ve anlaşma metninin hazırlanmasına karar verilmiştir.


Fotoğraflar