Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2023

Gösterim: 294

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve beraberinde Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Celalettin Yanık, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ve Rektör Danışmanımız Prof. Dr. İsmail Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyeleri, büyükelçiler, üniversite rektörleri, öğrenciler ve davetlilerin katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Üniversiteler, birer bilim yuvası olmalarının yanında öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlardır. Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir” açıklamasında bulundu. Üniversitelerin uluslararası rekabetin itici gücünü oluşturduğunu aktaran Cumhurbaşkanımız, “Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversitenin esas işlevi, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmektir. Dolayısıyla üniversite, toplumun ve hayatın dışında değil, bilakis tam merkezinde yer alan bir müessesedir” ifadelerini kullandı.


Fotoğraflar