Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022

Gösterim: 257

Rektörümüz ve Dekanımız 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, ilgili kurum başkanları ve üniversite rektörleri katılım gösterdi. Törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Celalettin Yanık, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. İsmail Şahin de katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son 20 yılda OECD ülkeleri arasında 25-34 yaş arası yükseköğretim mezun oranında yüzde 348 artış olduğunu ve bu oran itibarıyla Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını dile getirerek, gençlerin yükseköğretime erişimini kolaylaştırmak için devletin tüm imkânlarını seferber ettiğini belirtti. Sayısı 76'dan 208'e ulaşan üniversitelerden, ailelerinin maddi durumu ne olursa olsun okumak isteyen tüm gençlerin çoğu zaman kendi ilinde rahatlıkla faydalanabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarına "Bunun bir sonucu olarak üniversite mezun sayımızın 2022 yılı itibarıyla toplam 13 milyon 266 bine ulaşmasından da iftihar ediyoruz, memnuniyet duyuyoruz. Yine bütün bunlarla beraber doğusu, batısı, güneyi, kuzeyiyle akademik anlamda genişlemeyi Türkiye adına, ülkemizin geleceği adına büyük bir kazanç olarak görüyoruz. YÖK, 1981 yılında Türkiye'de 20 civarında üniversite varken kurulmuştu. Hâlihazırda 208 yükseköğretim kurumuyla büyük bir yapıya dönüşen YÖK'ün etkinliğini daha da artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde devam etti.  

Açılış töreninde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar da gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında önümüzdeki dönem hayata geçecek olan projeler olduğunu dile getirerek Cumhuriyetin 100. yılında “100 Mükemmeliyet Projesi” ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu ve yeni akademik yılının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi.


Fotoğraflar