Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024

Gösterim: 120

Marmara Bölgesi'nde İlahiyat/ İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık Yarışması Finali Sakarya Üniversitesi'nde Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı-Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi İş birliği ile düzenlenen İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık Yarışması Marmara Bölgesi Finali, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa fakültemizi temsilen Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Fatih Zengin ile Kıraat ABD Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akif Bilici katıldılar.  Yarışmada fakültemizi öğrencimiz Özlem Sarıcan temsil etti.

Yarışmanın jüri heyetinde; DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Salih Akyüz, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Abdülaziz Şeker, DİB Bursa Dini İhtisas Merkezi’nden Dr. Muhammed Çoşkun ve Medeniyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Mücella Hacımısıroğlu yer aldı.

Jüri heyetinin değerlendirmeleri sonucunda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi Ayşe Hümeyra Kayış birinci, Marmara Üniversitesi öğrencisi Sara Shabanova Gaygadzhova ikinci ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrencisi Ola Aziz üçüncü oldu.

Program, dereceye giren öğrencilere ve diğer yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sonra erdi.


Fotoğraflar