Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman ÖZDEMİR Görevine Başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından, Üniversitemizde yakın zamanda kuruluşu gerçekleşen İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir atandı. Dekanlık görevine başlayan Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’i tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

Prof. Dr. Abdurrahman ÖZDEMİR
1969 yılında Karabük Safranbolu’da dünyaya gelen Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ilk ve ortaöğrenimini Karabük’te, yükseköğrenimini 1991’de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1992 yılında başladığı lisansüstü eğitimi çerçevesinde 1995 yılında yüksek lisansını, 2000 yılında doktorasını bitirdi. 1994 yılından itibaren çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesinde 2001 yılına kadar okutman, 2008 yılına kadar da yardımcı doçent olarak görev yaptı. Arap Dili ve Belâgatı alanında 2008 yılında Doçent oldu. 2009 itibariyle tayin olduğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2013 yılında profesörlüğe atandı. 2014-2016 yılları arasında Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, 2018-2020 yılları arasında Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde dekanlık ve rektör yardımcılığı vazifelerinde bulundu.
Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’in Arap Dili ve Belâgatı alanında kitap, kitap bölümü, makale ve sempozyum bildirileri bulunmakta olup alanı yanında Kur’an Kıraati, Eski Türk Edebiyatı, Aruz, Klasik Türk Musikisi gibi disiplinlerle de yakından ilgilidir.
Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir evli ve iki çocuk babasıdır.