Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2024

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğinden İslami İlimler Fakültesini Ziyaret

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğinden Mehmet Yüzbaşı üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’i ziyaret etti. Görüşmede dekan yardımcıları Doç. Dr. A. Hikmet Atan ve Doç. Dr. Fatih Zengin ile üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe de hazır bulundu. Yüzbaşı ziyaretinde üniversite camisinin yapımıyla ilgili; inşaatta gelinen nokta ve bundan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımlarıyla temeli atılan Üniversite Camii, 2300 metrekare merkezi ibadet mekânı, mahfil, avlu ve zemin kat ile toplam 6000 metrekare alanda aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği genişliğe sahip olacak. 42 metre kubbe yüksekliği olan caminin 63 metre boyunda iki de minaresi bulunuyor. Proje içerisinde ayrıca okuma, sergi ve konferans salonları yer alıyor.